• Vorselaar om van te houden• Info Ontgraving• Oproep kerstbrochure• Veiliger kruispunt Kempenlaan – Goorbergenlaan• Ravotterkesdag

Vorselaar om van te houden
Vrijdagavond kan u deelnemen aan de Nacht van het Kempens Erfgoed. Tijdens deze boeiende en geanimeerde wandeling leert u Vorselaar van een andere kant kennen. De gratis wandeling vertrekt tussen 19u en 21u in het klooster.
 
Deze avond wordt er bovendien een nieuw boek voorgesteld. De heemkundige kring ‘Joris Matheussen’ en gemeente Vorselaar werkten samen aan een nieuwe uitgave over Vorselaar: ‘Vorselaar om van te houden’. Het boek is doorspekt met tal van weetjes over onze gemeente en haar geschiedenis.
 
Het boek wordt voorgesteld op vrijdag 23 november tijdens de Nacht van het Kempens Erfgoed. Wij hopen u daar te kunnen ontmoeten.
 
> Info: cultuur@vorselaar.be, 014 50 71 25
 
 
Info Ontgraving
Eerder meldden we de noodzakelijke ontgraving op het kerkhof.
 
We willen hierbij een verduidelijking aanbrengen. Wanneer een oud graf recent (laatste 15 jaar) werd aangevuld met een overleden echtgenoot, dan kan op eenvoudig verzoek het graf behouden blijven.
 
Het integrale graf blijft dan bewaard, maar wordt overgeplaatst naar een andere plaats op het kerkhof. Hiervoor neemt u contact op met het gemeentebestuur.
 
> Info: info@vorselaar.be, 014 50 71 08
 
 
Oproep kerstbrochure
Ook dit jaar weer zal Vorselaar baden in een vrolijke kerstsfeer. De eindejaarsactiviteiten worden weer gebundeld in een bijzondere kerstbrochure. Wie een eindejaarsactiviteit organiseert, kan deze rechtstreeks ingeven in de UiT-databank, of bezorgen aan de cultuurdienst. Alle eindejaarsinfo die ons ten laatste maandag 26 november om 12u30 bereikt, kunnen we opnemen.
 
> Info: cultuur@vorselaar.be, 014 50 71 25
 
 
Veiliger kruispunt Kempenlaan – Goorbergenlaan
De verkeerssituatie op het kruispunt Kempenlaan - Goorbergenlaan wijzigt. Nieuwe grondmarkeringen in de Kempenlaan leiden het verkeer op de linkerzijde van de rijweg. Zo hebben automobilisten een beter zicht op het fietspad wanneer ze de Goorbergenlaan inrijden.

> Info: mobiliteit@vorselaar.be, 014 50 71 03
 
 
Ravotterkesdag
Kleuters van 2,5 tot 6 jaar kunnen komen klimmen, klauteren, springen en veel meer op de Ravotterkesdag, 27 december van 9u tot 16u in sportcentrum De Dreef.
 
De kindjes worden ingedeeld in groepjes  en genieten onder begeleiding van volgende activiteiten: fietsen, springkasteel, dansen, balspelletjes, klimmen en klauteren, parachute-spelen, trekken en duwen en nog veel meer! Ze brengen zelf een koek, fruit en een lunchpakket mee.
 
Inschrijven kan tot 16 december, zolang er plaatsen beschikbaar zijn. Prijs: €10/kleuter, €9 voor tweede en volgende kleuters uit hetzelfde gezin. Na inschrijving ontvangt u een brief met alle noodzakelijke informatie.
 
> Info en inschrijven: sport@vorselaar.be, 014 50 71 13